Saturday, November 19, 2016

Viikonloppu Leidenissä :)

Terve taas ;)
Tässä kirjotuksessa kerron matkasta lentokentältä kohteeseen (Leideniin) ja vähän viikonlopusta...

Ensimmäinen haaste oli löytää matkalaukku.

Matkalaukun löytäminen oli vaikeaa. Olin hukassa. En todellakaan tiennyt mistä suunnasta niitä lähtisin etsimään...
Ajattelin että löytäisin laukuni seuraamalla muita matkustajia. Vähän matkaa käveltyäni löysin kyltin jossa luki: bag stop. Lähdin seuraamaan kulttejä, jotka ohjasivat minut suureen huoneeseen, jossa oli monta eri liuku hihnaa. Katsoin mikä oli minun lentoni numero ja löysin siten oikean liukuhihnan ja jäin odottamaan jännittyneenä että oliko matkalaukkuni pääsyt perille. Matka laukkuni tuli viimeisten joukossa. 
Laukkuhihnan vieressä odottaminen oli hieman jännää, koska ei tiennyt koska oma laukku tulee :)
Seuraava haaste oli päästä jollain Schiphol kentältä Leideniin.. 

Pakollinen kuva junassa... Ei vaan. Onneksi junassa oli pienet tv:t joista näki milloin tulee asema jolla on hypättävä pois.
Vertailun vuoksi. Kuva otettu lähtöäni edeltävänä päivänä. 
Juna löytyi aika helposti sillä olin jo etukäteen tutustunut hollannin juna liikenteeseen. Ostin Schipolin kentältä kortit johon latasin rahaa. Kortilla pystyy matkustamaan junalla ja bussilla. Seuraavaksi täytyi selvittää mistä juna lähtisi. Onneksi junan lähtö aika ja paikka selvisi helposti. Junaan päästyäni katselin maisemia ja olin todella ihmeissäni, sillä täällä oli syksy ja kun lähdin kotoa oli talvi. Juna asemalle päästyäni yritin löyää tolppaa jossa olisin leimannut korttini mutta mistään ei tuntunut löytyä sitä. Ajattelin että josko se olisi jossain alempana ja lähdin hissillä katu kerrokseen ja sillä ne olivat!! Saman laiset portit jotka ovat lavalla. (Portti avautui vain kortin leimaamalla)

Kuva otettu kauppa matkalla. :)
Onneksi ei tarvinnut aseman ulkopuolella odotella kauaa, kun jo meidän houst emäntä tuli meitä vastaan. Nakkasimme painavat laukkumme auton taka konttiin ja lähdimme pika kaupunki kierrokselle autolla. Kierros meni niin nopeasti ja minua jannitti etten muistanut siitä mitään näin jälkikäteen ajateltuna. Pääsimme kierroksen jälkeen tänne houst kämpälle. Emäntä esitteli taloa jonka jälkeen heitin tavarat huoneeseeni ja sain ottaa rennosti
Ensimmäisen aamuni aamupala!

Otin kuvan kun eksyin kaupungissa ;)























Kaupunki oli sokkeloinen. Kaupungin jokainen katu näytti samalta jonka takia ensimmäisellä kaupunki käynnillä eksyn totaallisesti... Sunnuntaina lähdin katsomaan miltä työpaikkani näyttää ulkopuolelta ja onneksi se löytyi lopulta..

Kämppäni läheltä löysin lenkkipolun,  joka on 6 km pitkä



1 comment:

  1. Eksyminen on monesti hauska seikkailu ja sitten löytääkin jotain extrakivaa!

    ReplyDelete