Tuesday, November 22, 2016

Ensimmäinen Työviikko

Hellurei!
Tässä tekstissä kerron hieman ensimmäisestä työ viikostani Teddy Kids päiväkodissa :)
Siinä työpaikka rakennukseni seuraavat viisi viikkoa
Lähes jokaisessa tilassa on tälläiset.

Kuva käytävästä

Päiväkodin rappuset ;)


Tällä siistillä koneilla kuuntelee musaa.
Ryhmäni jossa pääsääntöisesti työskentelen on Pingviinit :)
Pääsin leikkimään junaradalla  :)

Tältä näyttää fruit/aamupala

Pääsin värittämään värityskuvia erään lapsen kanssa.

Kalenteri leikkihuoneen seinältä


Aamulla minua jänniti aivan älyttömästi! En saanut juurikaan syötyä mitään. Menin päiväkodille yhdeksäksi ja päiväni alkoi koko talon kiertämisellä, siitä jäin suoran ryhmääni. Ryhmässäni on n. 1-1,5-vuotiaita lapsia ja ryhmäni nimi on Pingviinit.

Ryhmään mennessä heillä oli fruit hetki jolloin lapset syövät joko omenaa, päärynää tai mandariini lohkoja. Minut otettiin ryhmään hyvin vastaan ja pääsin heti leikkimään lasten kanssa.

Pääsin jo leikkimään keittiö leikkejä
Tämän ensimmäisen viikon aikana olen tehnyt pieniä havintoja liittyen suomen ja hollannin päiväkodin eroihin

1. Täällä kuunnellaan kokoajan musiikkia laidasta laitaan oli se sitten disney elokuvan soundtrack:eistä inzi binzi spider:iin, jos musiikki ei soi tabletista työntekijät laulavat.

2. Pienemmät lapset eivät ulkoile ollenkaan

3. Lapselle saa antaa kuumetta alentavaa lääkettä vanhemman luvalla sekä kuka vain saa antaa lääkkeen ei tarvitse olla alan koulutusta. Ja lapsen ollessa kipeänä vanhemman tulee hakea lapsensa tunnin sisällä pois päiväkodilta kotiin lepäämään.
Keskiviikkona näytin miten suomessa jammataan :)
4. Ruualla ei ole tarjolla erikseen salaattia, leipää sekä maitoa vaan lapset saavat yhden annoksen lämmintä ruokaa ja kupilliset vettä.

Viikon aikana pääsin tekemään vaikka ja mitä väritin lasten kanssa väritys kirjoja, Leikin junilla ja autoilla, luin heille englannin kielistä kirjaa, lauloin heille suomeksi sekä sain syöttää lapsille ruokaa. Pääsin tekemään kaikkia perus päiväkodin töitä paitsi vaihtaa vaippoja sillä  minun ryhmäni työntekijät pitää ensin varmistaa asia joiltain muilta.

Puhelinta olen joutunut käyttää jonkun verran sillä en muista kaikkia englannin sanoja, ja tottakai näiden blogi kuvien ottamiseen... On se jännä että pitää joka kerta selittää uudestaan miksi tarvitsen puhelinta töissä.

Mutta toivon että rohkaistuisin ja uskaltaisin olla aidompi ryhmässä mutta kieli tuottaa omat haasteensa ;)

Mutta päivä kerrallaan ja joka päivä olen rohkeampi ja uskallan avata suuni. ero oli huomattava jos vertaa pelkkää maanantaita ja perjantaita kehitystä on tapahtunut muttei tarpeeksi, mutta päivä kerrallaan ;)

1 comment:

  1. Kivan näköinen paikka ja mukavasti kuvailet arkea ja toimintaa.

    ReplyDelete