Wednesday, November 23, 2016

Kirjoitukseni kolmelta päivätä ;)

Moikkis Moi

Täällä nyt istun kavilassa ja juon cappuccino:a  ja alan kertoa mitä minä olen puuhaillut maanantain, tiistain ja keskiviikon töissä.

Maanantaina kun menin töihin minua ei jännittänyt enää niin paljon ja uskalsin jo olla rennommin. Mutta huomaan edelleen että olen vähän töksähtäväinen mutta eiköhän se siitä pikku hilajaa maanataina eräs työntekijä ehdotti minulle että jos pitäisin yhen toiminnallisen tuokion per viikko niin saisin kokemusta tuokioiden pidosta. Otin ideasta kopin ja suunnittelin maanantai illalla 9 tuntisen työvuoron jälkeen mikä olisi hyvä tuokio niin pienille, onneksi sain suomesta idea apua ja se syntyi melkeenpä itsestään.

Tuokioni oli sellainen että ensin kuunneltiin englanniksi leionan metsästys kappale ja tämän jälkeen suomeksi. Lapset olivat aivan haltioissaan kun lauloin ja leikin kappaleen heille. Tuokiooni kuului myös maalaamista joka tehdään yksi lapsi kerrallaan, siten että lapsen käden jäljestä tulee leijonan vartalo ja siveltimellä harja ja siihen liimataan söpöt heilu silmät.

Olen jo maalannut kymmenen lapsen kannssa. Muutama lapsokainen ei ole vielä maalaus juttua tehnyt mutta pyrin siihen että jokinen saa maalauksen tehtyä ensi viikoksi.

Muuta mitä olen tehnyt olen laulanut heille ennen ruokailua hämä hämä häkkiä sekä värittänyt heidän kanssaan väritys kuvia.

Sain myös palautetta toiminnastani liittyen viime viikkoon. Olen kuulemma leikkinyt lasten kanssa liian vähän mutta en kyllä käsitä kuinka paljon pitäisi leikkiä koska minusta tuntuu etten muuta teekkään kuin leikin ja laulan koko työ päivän....

Keskustelin eilen työntekijän kanssa sumen ja hollannin eroista ja sain tietää jotain liittyen lääkkeisiin. Täällä kun lapsi aloittaa uudessa ryhmässä työtekijä ja vanhempi täyttää lääke lomakkeen jossa kerrotaan kaikki lapsella käytössä olevat lääkkeet mukaan lukien särkylääkkeet. Työntekijä ja vanhempi allekirjoittaa lomakkeen ja se laitetaan talteen lapsen kansioon.

Jos lapella on kuumetta ja tätä pitää lääkitä soittaa työtekijä vanhemmalle ja kysyy saako lääkettä antaa vaikka on allekirjoitettu lupa silti pitää aina soittaa. Lapsen ollessa kipeä vanhemmalle soitetaan ja annetaan puoli tuntia aikaa hakea lapsi pois hoidosta.

Sain myöskin tietää että täällä lasten hoitajat saavat antaa lääkkeitä ei tarvitse erillistä lääke koulutusta sekä täällä työskentelevät hoitajat pesevät tilan pödät, tuolit, oven kahvat, hyllyt sekä lattia listat tietyin väliajoin. Myöskin tyntekijöiden vastuulla on lelujen pesu ja huolto sekä lasten hoitajat lämmittävät lasten ruuan ja tiskaavat kaikki tiskit.

Täällä lasten tiedot ovat toki paperi kansioissa mutta täällä käytetään tablettia. Tabletille on listattu kaikki lapset ja sinne lisätään onko lasi hoidossa vai ei.

Perus päiväkoti työtä osaan jo hyvin nyt vaan tsempaan ja keskityn puhumiseen ja lauseiden tekemiseen englanniksi. :)



1 comment:

  1. Hyvin toimit osana työyhteisöä ja otat vastuuta. Lääkkeet...aina niin mielenkiintoinen aihe!

    ReplyDelete