Friday, November 25, 2016

Kirjotukset torstailta 8)

Torstaina minulla oli vähän erillainen työpäivä.

Aamulla mennessäni töihin, kaikki vaikutti normaalilta.
 Mennessäni ryhmään, tervehdin kaikkia työntekijöitä ja istuin lattialle leikkimään lasten kanssa. Pienen hetken leikittyäni minua pyydettiin valmistamaan aamu "fruit", joka oli tälläketaa omenaa, mandariinia ja päärynää. Laiton myös keittiössä ollessani lapsille juomat.

Tämän jälkeen autoin lapset pöytään ja laitoin heille ruokalappuja.
Lauloin työntekijän kanssa aamu tervehdys laulun, joka oli hollanniksi, sekä myöskin lauloin bussi laulun.

Tämän jälkeen aloin antamaan lapsille hedelmiä. Kun lapset olivat syöneet pesin lasten naamat ja kädet hassuttelua apukeinona käyttäen. kun jokaisen lapsen kasvot ja kädet oli kosteilla pyyhkeillä pesty menin leikkimään lasten kanssa lattialle sillä välin toinen työntekijä siivosi pödät.

Otin kuvan kun eräs lapsi maalasi leijonan harjaa.
Kun pöydät oli pesty pääsin maalamaan kahen lapsen kanssa leijonat sormi väreillä. Kyllä huomaan että lapsen ohjaus sujuu paremmin kuin tiistain ensimmäisessä maalaus tuokiossa.

Otin yhden kuvan ulkona ollessamme

Tämän jälkeen lähdin ulkoilemaan toisen ryhmän kanssa, sillä pienten ryhmä ei mene kokonaan ulos. Vaan jotkut ryhmäläiset pääsevät isojen kanssa ulos, yleensä ne jotka eivät nuku aamulla unia. Tällä kertaa oli vain yksi lapsi minun ryhmästä, joka lähti ulos.
Minusta oli mukavaa päästä seuraamaan lasten leikkiä ulkona.
Ulos mennessämme palohälytin alkoi piippaamaan. Olimme jo onneksi ulko ovella, kun hälytys alkoi soimaan, siitä oli helppo lähteä takapihalle lasten kanssa.
Vähän ajan kuluttua paloauto tuli paikalle ja palohälytyksen syyksi selvisi mikrossa tapahtunut ruokapalo.

Mennessäni hakemaan sisältä kaulahuivia haistoin aivan kamalan palaneen käryn koko rakennuksessa.

Onneksi olimme ulkona. En olisi pystynyt olemaan sisällä.

Noin tunnin ulkoilun jälkeen menimme alakerran leikkitilaan. Emme olisi voineet mennä keskikerroksen leikki tilaan, jossa oikeasti olisi pingviinien leikkitila sillä siellä oli hirveä hajutakia...

Tila oli pieni, mutta sopu siaa antoi. Pienemmässä leikkitilassa ei ollut, kun vain viiden hengen pöytä, joten lapset joutuivat hieman odottaa ruokaa.

Lapstet söivät ruuaksi tänään kuskusta ja liha kastiketta jota muuten olin syöttämässä ;). Ruuan jälkeen pidin oman ruokataukoni, jolloin menin päiväkodin lähellä olevaan hampurilais paikkaan ja söin hawaji burgerin. NAM! oli kyllä hyvää..
Tauon jälkeen menin avustamaan isompien lasten ryhmään, sillä työntekijät tarvitsivat ylimääräistä käsiparia. Sitten kun apuani ei enää tarvittu isojen ryhmässä menin auttamaan lasten siirrossa alakerran vara leikkitilasta oikeaan leikkitilaan. Sitten kun jokainen lapsi oli siirretty takaisin oikeaan tilaan pääsin taas leikkimään lasten kanssa.

Siihen loppui mahtava ja erikoinen työpäiväni :)


Otin kuvan leikkiessäni lasten kanssa

No comments:

Post a Comment